Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та оборони. Сума оголошеного пакету допомогу – 150 мільйонів доларів.

Це оголошення є сорок дев’ятим траншем обладнання, яке адміністрація Байдена надає Україні зі запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року.

Пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти російській війні.

У пакет входять:

додаткові боєприпаси для NASAMS;
ракети ППО AIM-9M;
зенітні ракети Stinger;
додаткові боєприпаси для HIMARS;
артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
ракети TOW;
системи Javelin;
понад 2 мільйони патронів до стрілецької зброї;
прилади нічного бачення;
підривні боєприпаси для прибирання перешкод;
спорядження для холодної погоди;
запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

“Цей пакет допомоги у сфері безпеки є ще одним видимим сигналом незмінної відданості Сполучених Штатів підтримці українського народу перед обличчям російської агресії”, – йдеться у повідомленні Пентагону.

У Міноборони США також наголошують: “Безпекова допомога Україні – це розумна інвестиція в нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримати потенційну агресію деінде, одночасно зміцнюючи нашу базу оборонної промисловості та створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу”.