Середа, 2 Жовтня, 2024

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів, дощ та вітер частково знеструмили 3 населені пункти в Кіровоградській області. Про це заявили в "Укренерго".
У компанії зазначили, що 16 жовтня середньодобова температура була на майже на 6°C нижче, ніж у попередній робочий день, 13 жовтня (8°C проти 13,9°C).
"Добовий максимум 16 жовтня був зафіксований вдень, об 11:40. Причина – співпадіння двох факторів: відчутне похолодання протягом доби та початок робочого тижня. Показник максимуму був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці", – йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" додали, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів під час опалювального періоду.
У вівторок імпорт електроенергії здійснюється лише протягом однієї години ввечері з Молдови. Загальний обсяг 10 МВт·год.
А експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) з загальним обсягом 3829 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.
При цьому через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів.
Так, урезультаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. В Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновили. В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.