Вівторок, 1 Жовтня, 2024

На тлі нападу терористичної організації “Хамас” на Ізраїль, державний секретар США Ентоні Блінкен 8 жовтня провів низку розмов зі своїми колегами з кількох держав регіону, в яких він “наголосив на непохитній зосередженості Сполучених Штатів на припиненні терористичних атак “Хамасу” та забезпеченні звільнення всіх заручників”, зазначено у повідомленні на вебсайті Держдепу.

Зокрема, відбулися розмови Блінкена з міністрами закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом, Королівства Саудівська Аравія принцом Фейсалом бін Фарханом та Об’єднаних Арабських Еміратів шейхом Абдаллою бін Заїдом Аль-Нахайяном.

У розмовах Блінкен привітав і заохотив залученість цих країн до процесів врегулювання конфлікту.

Як вже повідомляв Голос Америки, президент США Джо Байден й інші американські офіційні особи засудили напад “Хамасу” й висловили “непохитну підтримку” Ізраїлю. Також конгресмени США закликали до негайних дій на підтримку Ізраїлю та якнайшвидшого обрання нового спікера Палити представників.

Своєю чергою, держсекретар США Блінкен заявив, що він не вважає напад “Хамасу” спробою скористатися фокусом заходу на війні в Україні.