Понеділок, 30 Вересня, 2024

Уряд РФ заявив про зняття заборони на експорт дизельного пального через порти, обмеження на експорт бензину залишаються в силі. Про це йдеться у повідомленні пресслужби уряду РФ.
Зазначається, що уряд РФ зняв обмеження на експорт дизельного пального, що поставляється в морські порти трубопровідним транспортом, за умови, що виробник поставляє не менше 50% виробленого дизельного пального на внутрішній ринок.
"Обмеження на експорт пального з Росії, яка є найбільшим у світі морським експортером пального, випереджаючи США, призвели до зростання світових цін і змусили деяких покупців шукати альтернативні джерела бензину та дизпалива", – йдеться в повідомленні.

Загалом дизельне пальне є найбільшим російським експортом нафтопродуктів, який минулого року склав близько 35 млн тонн, з яких майже три чверті було поставлено трубопроводами. У 2022 році Росія також експортувала 4,8 млн тонн бензину.
Через заборону ЄС на імпорт російського палива Москва перенаправила експорт дизельного пального та інших видів пального до Бразилії, Туреччини, кількох країн Північної та Західної Африки, а також країн Перської затоки на Близькому Сході.