Неділя, 29 Вересня, 2024

Прем'єр-міністр Ріші Сунак запевнив лідерів країн G7 і НАТО, що Велика Британія готова підтримувати Україну військовою, гуманітарною та економічною допомогою "стільки, скільки буде потрібно".

Сунак "окреслив триваючу військову, гуманітарну та економічну допомогу Сполученого Королівства Україні та підкреслив, що ця підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно", йдеться у заяві Даунінг-стріт.

Раніше Голос Америки повідомляв про телефонну розмову президента США Джо Байдена із лідерами ЄС, НАТО, Японії, Канади, Італії, Німеччини, Франції, Британії, Польщі та Румунії задля координації продовження підтримки України.

Як розповів після розмови польський президент Анджей Дуда, Байден "запевнив нас, що підтримка допомоги, наданої Україні, продовжується, особливо військової допомоги".

Нагадаємо, після прийняття закону про тимчасове фінансування уряду США, який не містить нової допомоги Україні, Байден висловив сподівання, що республіканці дотримаються свого слова щодо підтримки України, і запевнив, що переважна кількість республіканців і демократів у Палаті представників і в Сенаті підтримують Україну в її захисті від російської агресії.

У статті використано матеріали Reuters