Неділя, 29 Вересня, 2024

Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 станцій мережі Авантаж», через що ті вимушені були закритися. Про це мережа зазначила на своїй сторінці у Facebook.
"53 АЗС зачинені, дякуючи працівникам ДПС України, які в незаконний спосіб скасували ліцензію на роздрібну торгівлю", — повідомили у компанії, зазначивши, що таким чином мережу "карають за низьку ціну".

Цю ситуацію на своєму телеграм-каналі прокоментував голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев:
"Одна з невеликих, але сумно відомих мереж АЗС обурилася діями Державної податкової служби, спрямованими на забезпечення повноти сплати податків мережею у війну у воюючій країні".
Він зазначив, що як причину такої "зухвалої" вимоги мережа не довго думаючи вигадала те, що їй не дають продавати дешеве паливо.

"Не знаю з приводу дешевизни палива, не заправляюсь у цій мережі, але всім, включаючи менеджмент АЗС, пропоную, замість тисячі слів, вгадати цього "паливного даскаунтера" на графіку експертів ринку", — написав він і додав рейтинг мереж АЗС, створений на основі дослідження рівня сплати операційних податків у квітні-червні 2023 р. мережами АЗС, яке провела Консалтингова група "А-95".
"До речі, сусідам по рейтингу радив би також замислитися над своєю податковою поведінкою під час війни", — додав Гетманцев.
Нагадаємо, згідно з дослідженням рівня сплати операційних податків у квітні-червні 2023 р. мережами АЗС, "Авантаж" став "лідером з кінця" з показником податкового навантаження на один літр проданого пального мінус 40 копійок. Мінімальні показники були характерні для мережі й 2022 року.
Інфограіка: ZN.UAЗазначимо, лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.
Згідно з податковою інформацією, станом на 1 липня мережа "Авантаж" нараховувала 101 станцію.