Середа, 9 Жовтня, 2024

Візит до США президента України Володимира Зеленського підтвердив спільне бачення президентів України і Америки щодо ключових питань і вивів українське оборонне виробництво на новий рівень, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з Голосом Америки у четвер.

Говорячи про третій візит президента Володимира Зеленського до американської столиці та другий з часу широкомасштабної російської агресії, Кулеба наголосив, що цей візит до Вашингтона був «надзвичайно важливий».

«Візит підтвердив довіру та повне взаєморозуміння президентів України і США та двох країн щодо ключових питань», – сказав Кулеба в інтерв'ю кореспондентці Української служби Голосу Америки Тетяні Ворожко.

Кулеба особливо відзначив, що за підсумками зустрічі президента Зеленського з президентом США Джо Байденом було оголошено про новий пакет військової допомоги,

«Новий пакет військової допомоги – це саме те, що потрібно зараз нашим солдатам на передовій», – сказав Кулеба.

Він додав, що ще однією важливою домовленістю є угода про спільне виробництво зброї та боєприпасів, що дозволить посилити українську армію не лише під час нинішніх бойових дій, але і на довгострокову перспективу.

«Виведення української оборонки на системний рівень відповідно до західних стандартів — це історичний крок не лише для нашої перемоги, але і для створення української армії майбутнього», – сказав міністр закордонних справ України і додав, що українці «щирі вдячні нашим американським друзям за те, що стоять пліч-о-пліч з Україною в цей непростий для нас час».

Як повідомляв Голос Америки, у четвер, під час переговорів між президентами США та України було оголошено про новий пакет безпекової допомоги Україні на 325 мільйонів доларів.

У повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства оборони США мовиться, що цей пакет включає додаткові можливості для зміцнення протиповітряної оборони України, оскільки вона стикається з жорстокими повітряними нападами з боку Росії.

Дивіться також: