Середа, 9 Жовтня, 2024

Генеральна Асамблея ООН збирається у переломний момент світової історії, й обов'язок США – об'єднати й очолити співпрацю країн для спільного бачення майбутнього світу, заявив президент США Джо Байден під час виступу на 78-ї Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Байден підкреслив спільні світові цілі: "Щоб наші діти не голодували, кожен мав доступ до якісної медичної допомоги… конфлікти вирішувалися мирним шляхом, і країни могли визначати свій власний курс". Сполучені Штати хочуть більш безпечного, справедливого майбутнього для всього людства, "тому що ми знаємо, що наше майбутнє пов'язане з вашим", – підкреслив він.

Байден пообіцяв продовжити роботу для розширення кількості представників у Раді Безпеки ООН, а також він розповів, що Вашингтон продовжує роботу над реформуванням Світового банку, МВФ і Світову організацію торгівлі.

"Цього місяця ми зміцнили G20 як життєво важливий форум, вітаючи Африканський союз як постійного члена, – підкреслив Байден, додавши, що зміцнення міжнародних інституцій – це лише частина від необхідної роботи. – Також треба налагоджувати нові партнерства, протистояти новим викликам".

Серед цих викликів – сучасні технології, зокрема штучний інтелект, що має величезний потенціал, але може нести загрози, підкреслив глава Білого дому: потрібно переконатися, "що ми керуємо цією технологією, а не навпаки, щоб вона керувала нами".