Середа, 9 Жовтня, 2024

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що українські збройні сили незабаром отримають перші американські важкі танки Абрамс.

Ллойд Остін повідомив про це в Німеччині на базі Рамштайн 19 вересня, відкриваючи п’ятнадцяту зустріч представників приблизно п’ятдесяти країн у Контактній групі оборони України.

Американський міністр сказав, що танки будуть в Україні «скоро».

На початку серпня у Вашингтоні підтвердили відправлення у Європу першої партії з понад тридцяти модифікованих для України Абрамсів M1-A1 з амуніцією, запчастинами та іншим спорядженням.

Українські танкісти навчалися застосовувати Абрамси на базах в Німеччині з весни цього року.

Танки Абрамс долучаться до іншої бронетехніки наданої Україні за понад рік з часу відкритого російського вторгнення.

Перші важкі танки західного виробництва Україні вирішила надати Велика Британія – Челленджер-2, а згодом Німеччина погодилася з наданням своїх танків Леопард -2 і Леопард-1, скоординувавши крок з рішенням США щодо Абрамсів.

В день засідання в Рамштайні 19 вересня також повідомили, що Данія передасть Україні ще сорок п’ять танків, а саме тридцять Леопардів-1 і п'ятнадцять танків радянської моделі T-72.

Український контрнаступ цього літа показав, що навіть новітні важкі танки вразливі в умовах застосування мін і керованого протитанкового вогню, але військові підкреслюють, що бронетехніка виконує одну з найважливіших функцій, захищаючи українських солдатів.