Четвер, 17 Жовтня, 2024

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російського прапора не повинно бути на Олімпійських іграх у Парижі наступного року.

Щодо участі російських спортсменів, Макрон сказав, що це повинен вирішити Міжнародний олімпійський комітет, повідомляє інформаційна агенція Reuters. Макрон вважає, що це “питання, не слід політизувати”, а українці повинні бути залучені до зустрічей МОК з цього приводу.

“Звичайно, не може бути російського прапора під час [Олімпійських] Ігор у Парижі, я думаю, що є консенсус з цього приводу. Тому що Росія, як країна, не бажана в той час, коли вона вчиняє військові злочини та депортувала дітей”, – цитує Макрона французький спортивний щоденник L'Equipe.

Як повідомляв Голос Америки, міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви оприлюднили спільну заяву до Міжнародного олімпійського комітету щодо участі російських і білоруських спортсменів у майбутніх Олімпійських іграх, які розпочнуться 26 липня наступного року в Парижі.

“Важливо зберегти заборону участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, навіть під нейтральним прапором під час олімпіади у Парижі”, – прокоментувала заяву прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Міжнародний олімпійський комітет допустив участь російських спортсменів. Умовою є виступати під нейтральним прапором і не підтримувати агресію Росії проти України.

В інтерв'ю Голосу Америки міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт наголосив, що Україна боротиметься за те, щоб не допускати росіян і білорусів до Олімпіади навіть під нейтральним прапором.

За його словами, більш як три тисячі українських спортсменів пішли на в ЗСУ, 332 спортсмени, тренери, та інші фахівці, які працювали в нашій галузі спорту, були вбиті.

Також було знищено 343 спортивні об'єкти вже зруйновані і знищені в Україні, багато об'єктів, окуповані, додав Вадим Гутцайт.