Субота, 5 Жовтня, 2024

У Пентагоні заявили, що будуть і надалі підтримувати Україну. Утім сподіваються, що Конгрес США таки ухвалить бюджет до кінця цього фіскального року, щоб не допустити часткової зупинки роботи уряду, так званого "шатдауну".

"Нам потрібне передбачуване, достатнє та своєчасне фінансування. Тому найкращий спосіб для Конгресу підтримати Міністерство оборони США – це вчасно схвалити асигнування на цілий рік. Щодо України, ми впевнені, що зможемо й надалі підтримувати Україну у тих обсягах, яких вона потребує. Але, якщо дійде до "шатдауну" ми вам зможемо більше повідомити", – заявив під час брифінгу 31 серпня речник Пентагону Пет Райдер.

Раніше Білий Дім попросив Конгрес США схвалити законопроект про забезпечення видатків на короткотермінову перспективу, щоб уникнути "шатдауну". Про це виданню The Hill повідомив речник офісу управління та фінансування.

Так званий "шатдаун" – це часткове припинення роботи урядових структур. В американській історії "шатдаун" траплявся 17 разів. Урядові організації припиняють роботу через те, що Конгрес не може вчасно схвалити бюджет, в тому числі видатки на державні органи.