Субота, 5 Жовтня, 2024

У Пскові, що на північному заході РФ, в районі аеропорту пролунала серія вибухів, після яких виникла сильна пожежа сьогодні вночі, 30 серпня.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські Telegram-канали.

За словами очевидців, аеродром спільного використання був атакований кількома невідомими безпілотниками. Окрім пожежі та вибухів, у районі аеродрому було чути кулеметні, або автоматні черги.

За попередніми даними, в атаці на псковський аеропорт брало участь понад 10 безпілотників, атака почалася о 23:40 за місцевим часом. Військові намагалися збити БПЛА зі стрілецької зброї.

На псковському аеродромі під назвою "Хрести" дислокується 334-й військово-транспортний полк, на озброєнні якого – десантні літаки Іл-76. В результаті атаки, за попередніми даними, було пошкоджено два літаки. Характер ушкоджень уточнюється.

Російські ЗМІ повідомляють, що атака в Пскові, ймовірно, була завдана по Черехінській військовій базі, місці дислокації 104-го гвардійського десантно-штурмового полку ЗС РФ.

Вибухи пошкодили не менше чотирьох Іл-76

Повідомляється, що внаслідок вибухів не менше чотирьох транспортних літаків Іл-76 було пошкоджено у Пскові.

Пожежі в Росії

На території Росії останнім часом фіксують велику кількість пожеж, зокрема як у Москві, так і у віддалених регіонах.

Так, нещодавно у російській столиці горів ремонтно-механічний завод, а того ж дня ввечері у центрі Москви спалахнула пожежа на будівництві.

Крім того, в одному з найбільших чорноморських портів Росії (Новоросійську) горів вантажний термінал. Відомо, що там загорілися дерев'яні палети, на яких стояли бочки із пальним мастилом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.