Неділя, 6 Жовтня, 2024

Майже тисяча українських морських піхотинців пройшли навчання НАТО, повідомляє пресслужба Альянсу.

Після завершення шестимісячного навчання українські морпіхи повертаються додому. Навчання проводили морські піхотинці Великої Британії, офіцери Сухопутних сил, а також інструктори морської піхоти Нідерландів та Норвегії, твітує пресслужба НАТО.

Курс підготовки включав тренування з використання протитанкових комплексів NLAW, переносних ЗРК Stinger, мінометів і безпілотників для розвідки, а також знищення перешкод, наприклад, “зубів дракона” за допомогою вибухівки, повідомили в британському Міноборони.

Серед іншого, українські морпіхи навчались проводити операції-амфібії в жорстких умовах. Про це у соцмедійному дописі повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

В серії твітів до Дня Незалежності України, Сунак повідомив, що з початку 2022 року більше 20 000 українських військових пройшли навчання у Великій Британії.

"Ми навчаємо ще 20 000 цього року", – додав він.

В Міноборони Великої Британії вказують, що у минулому українські курсанти мали різні професії: "Багато були цивільними, і прийшли добровольцями, не маючи попереднього військового досвіду, а інші — перейшли з інших підрозділів Збройних сил України. Деякі вже брали участь у бойових діях на передовій".