Неділя, 6 Жовтня, 2024

В Російської Федерації в достатній кількості залишився лише людський ресурс. Ворог може тримати оборону в окупації хоч все життя, якщо Україна не діятиме.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свободі".

"Немає в Путіна ресурсу, окрім людського. Більше ніякого ресурсу немає, економіки немає, військово-промислового ресурсу немає, запаси вичерпані. Людського матеріалу в них дуже багато, однак це єдине, що в них є в достатній кількості", – заявив Буданов.

За словами керівника ГУР, Російська Федерація вичерпала свій ресурс, у зв'язку з чим змушена випрошувати припаси в третіх країн. Зокрема дефіцит ресурсів він пояснив тим, що за останні 30 років після розпаду Радянського Союзу країна-терорист жодним чином їх не поповнювала.

"За останні роки Росія була друга-третя країна по експорту. Водночас в неї ще був й чорний експорт. В чорному експорт йшло набагато більше, ніж в білий", – зауважив керівник ГУР.

Після початку повномасштабного вторгнення Росія та Україна "зустріли" війну з тим, що було. Вже через пів року росіяни почали їздити в Іран, Африку, Кубу, оскільки їх обсяг промисловості був знищений, а темпи виробництва не задовольняли потреби.

Водночас людського ресурсу в Росії достатньо, щоб оборонятись в тимчасово окупованих територіях України "хоч все життя", якщо українська сторона не проводитиме активні дії.

"Тримати в обороні (тимчасово окуповані території, – ред.) можуть довго. Якщо ми не будемо проводити активні дії, тримати можуть хоч усе життя", – відзначив Буданов.

Людський ресурс

Як розповідав представник ГУР Андрій Юсов, Російська Федерація продовжує повноцінну мобілізаційну кампанію, в рамках якої щомісяця залучують близько 20 тисяч людей.

За словами Кирила Буданова, наразі країна-терорист розглядає варіант щодо мобілізації 450 тисяч осіб для відправки на загарбницьку війну. Водночас це питання до кінця не вирішене.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.