Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Нідерланди, прем’єр-міністр Марк Рютте: «…Розуміння того, наскільки важливою є незалежність, приходить лише тоді, коли виникає ризик її втратити. Ви це знаєте як ніхто інший. Але дозвольте мені нагадати, що Нідерланди разом з вами і залишатимуться з вами надалі – сьогодні і щодня, доки в Україні знову кожен день буде Днем незалежності».

ЄС, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн: «Сила України – в її людях, в їхній відвазі, в їхній силі і живучій надії на майбутній мир і добробут в об’єднаній Європі. Вони є натхненням для усіх європейців…»

Молдова, президентка Мая Санду: «Сьогодні, коли Україна святкує свій День незалежності, ми стоїмо з вами твердіше, ніж будь-коли. Ваша стійкість, рішучість і непохитна відданість свободі надихають усіх нас. Разом ми поділяємо віру в демократію і європейське майбутнє…»

Естонія, президент Алар Каріс: «…Хоробрість і відвага українців надає незалежності особливого значення. Естонія – твердо з Україною».

Німеччина, канцлер Олаф Шольц: «…Сьогодні ви святкуєте незалежність і свободу свого народу. Саме ці принципи захищає вся ваша країна у вашій сміливій боротьбі проти жорстокої російської агресії. Ми захоплюємося вашою мужністю і силою».

Німеччина, міністрка закордонних справ Анналена Бербок : «Минуло півтора року, як Путін бомбардує українські міста, невинних людей. Але й півтора року, відколи українці своєю мужністю і нестримним бажанням жити в мирі нагадують нам, наскільки дорогою є наша свобода».

ЄС, президент Європейської ради Шарль Мішель: «В День вашої незалежності ЄС стоїть з вами. Ви – члени європейської сім’ї і ваше майбутнє з нами. Слава Україні».

ЄС, верховний представник у закордонних справах Жозеп Борель: «… Ви боретеся за свою свободу і мужньо захищаєте цінності, які ми поділяємо. Європа непохитно стоїть поруч із вами. Наше майбутнє – разом».