Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Низка міжнародних компаній зайде до Криму одразу після деокупації півострова. Сьогодні, 23 серпня, буде підписано перший відповідний документ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час саміту Кримської платформи.

Він розповів, що готовність розпочати свій бізнес у Криму висловили потужні міжнародні бренди, серед яких готелі, авіакомпанії, банківські бізнеси, IT-компанії, промислові компанії, енергетичні компанії. Таким чином, півострів стане частиною глобальної економіки.

"Сьогодні ми робимо перший крок. Сьогодні ми підписуємо перший документ з компаніями, які готові зайти до Криму після України. Це відкритий документ, відкритий для приєднання інших чесних бізнесів", – зазначив Зеленський.

Глава держави уточнив, що у Криму, зокрема, хочуть розпочати роботу:

Ryanair;
Royal HaskoningDHV;
SkyUp;
JoinUp;
Vodafone;
Luxoft;
Genesis;
Ribas Group;
Okko;
Lifecell;
Fozzy Group.

Кримська платформа

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, у Києві триває третій саміт Кримської платформи. Її метою є актуалізація питання деокупації півострова у міжнародному порядку денному.

Ініціативу було створено Україною ще 2021 року, коли пройшов установчий саміт. Тоді було ухвалено спільну декларацію учасників Кримської платформи. У зустрічі взяли участь представники 43 країн.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.