Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Президента Байдена поінформували про авіакатастрофу в Росії, у якій, імовірно, міг загинути ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Про це повідомив речник Білого дому Стівен Герман.

Представниця Ради національної безпеки Білого дому Едрієн Вотсон в інтерв’ю Голосу Америки прокоментувала: «Ми бачили повідомлення. Якщо вони підтвердяться, це нікого не повинно дивувати».

Як Голос Америки повідомляв раніше, російські ЗМІ повідомили, що у Тверській області РФ сталася авіакатастрофа приватного літака, пов’язаного з Євгеном Пригожиним. Він міг перебувати на борту літака. За офіційними повідомленнями, усі 10 людей на борту літака загинули.

Наприкінці червня «Група Вагнера», яку очолював Пригожин, пішла маршем на Москву, вимагаючи відставки вищих керівників армії та міністерстваа оборони. Повстання завершилося за лічені години домовленістю з владою.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен сказав, що повстання найманців «Групи Вагнера» створило «тріщини на фасаді» російського режиму.

Як повідомляв Голос Америки, виступаючи на Безпековому Форму в Аспені наприкінці липня, він сказав, що керівник найманців Євген Пригожин публічно розповів про справжні, на його думку, причини нападу Росії на України, матимуть вплив на стабільність російської влади.

Він також додав, що, на його думку, Пригожин тепер він має непокоїтися про своє життя.

«Знаєте, якби я був паном Пригожиним, я б дуже хвилювався. НАТО має політику відкритих дверей, а Росія має політику відкритих вікон, і йому потрібно дуже дбати про це», – сказав тоді Блінкен.