П’ятниця, 11 Жовтня, 2024

Росія завдала удару ракетами по центру Чернігова, правоохоронні служби повідомляють про 7 загиблих та понад 90 поранених. Ракети влучили по театру, університету, площі у центрі міста.

Цього дня в Україні релігійне свято, а на фотографіях поряд із загиблими – кошики з фруктами, які цього дня люди несли освячувати до церков.

“Жодної очевидної мети, окрім тероризувати українських мирних жителів”, – написала про ракетний удар посолка Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

“Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ”, – наголосив президент України Володимир Зеленський у своєму дописі у соцмережі.

Зеленський додав: “Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних”.

Він також закликав “зробити ще більше для консолідації світу проти російського терору”. Як наголосив Зеленський, Росія повинна програти в цій війні, “щоб життя перемогло”.

Міністерство закордонних справ розмістило відео з місця трагедії та закликає міжнародних партнерів продовжувати озброювати Україну, щоб врятувати невинні життя.

За повідомленням Міністерства внутрішніх справ України, унаслідок російського удару по Чернігову поранено 11 дітей (дитина є і серед загиблих), постраждали і щонайменше 10 поліцейських.