Неділя, 13 Жовтня, 2024

Загалом кількість поранених військових як з боку Росії, так і з боку України наближається до п'ятисот тисяч. Такими оцінками з посиланням на дані посадовців США поділилось американське видання New York Times.

Кількість жертв серед росіян значно вище, згідно з оцінками США, на які посилається видання. 120 000 російських військових загинуло, а від 170 000 до 180 000 зазнало поранень.

З українського боку загинуло 70 000, а кількість поранених сягнула від 100 000 до 120 000, йдеться в статті.

Україна не публікує кількість жертв серед військових, а до даних з російського боку немає широкої довіри.

У виданні зазначають – кількість жертв зросла цього року на тлі ескалації бойових дій на сході України.

Три місяці тому Україна розпочала контрнаступ. Коментуючи оцінки українського контрнаступу у ЗМІ, в Білому домі наголосили: ситуація залишається непередбачуваною, а США продовжать допомагати Україні захищатись від загарбницької війни Росії.

"Ми робимо все, що можемо, щоб підтримати Україну у її контрнаступі. Ми не збираємося перешкоджати результату. Ми не будемо прогнозувати, що станеться, бо ця війна була і залишається непередбачуваною по своїй суті", – заявив радник з нацбезпеки США Джейк Салліван під час брифінгу для преси в п'ятницю.

"Я вірю та впевнений у спроможностях та особливо в хоробрості українських бійців, щоб продовжувати просування на полі бою", – додав він.