Понеділок, 14 Жовтня, 2024

Протягом всього часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’являлися різноманітні аналітичні оцінки з багатьох джерел щодо того, як саме розвиватимуться події у війні.

Однак, «ми спостерігали численні зміни в цій аналітиці в міру того, як динамічно змінюються умови на полі бою». Так прокоментував радник з національної безпеки США Джейк Салліван статтю видання Washington Post від 17 серпня.

У статті зазначено, зокрема, що розвідка США вважає, що українські війська не досягнуть своєї головної мети під час контрнаступу цього літа, а саме звільнення Мелітополя і розірвання сухопутного коридору між Кримом і Росією.

«Ми робимо все, що можемо, щоб підтримати Україну у її контрнаступі. Ми не збираємося перешкоджати результату. Ми не будемо прогнозувати, що станеться, бо ця війна була і залишається непередбачуваною по своїй суті», – додав Салліван.

«Я вірю та впевнений у спроможностях та особливо в хоробрості українських бійців, щоб продовжувати просування на полі бою», – завершив свій коментар Салліван.