Середа, 9 Жовтня, 2024

Внаслідок російського обстрілу на Херсонщині загинуло семеро людей. Зокрема у Широкій Білці загинула ціла сім'я: чоловік, дружина, їхня донька, якій було лише 23 дні, а пізніше в лікарні помер їхній 12-річний син. Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Терористи добровільно ніколи не припинять вбивати мирних людей. Терористів потрібно зупинити. Силою. Іншого вони не розуміють", – додав Клименко.

Колишній омбудсмен з прав дітей в Україні Микола Кулеба твітує: "Ще раз закликаю вас не ігнорувати попередження про авіаудари, не ставитися легковажно до небезпеки та, якщо є можливість, вивезти своїх дітей у безпечніші регіони України".

"Сьогодні внаслідок російської агресії загинуло ще двоє українських дітей, – пише у соцмережі Х Гюндуз Мамедов, колишній заступник генпрокурора України. – Страшні воєнні злочини щодня".

Нині Офіс генерального прокурора України повідомив, що станом на ранок 13 серпня за офіційною інформацією ювенальних прокурорів в Україні внаслідок російської війни загинули 500 дітей та понад 1097 отримали поранення різного ступеня тяжкості. "Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – додано у повідомленні у Telegram.

За офіційними даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області, Харківській і Київській областях, а також на Херсонщині, Запоріжжі, Миколаївщині і Дніпропетровщині.

Росія, попри численні докази та свідчення, зібрані українськими та міжнародними слідчими, із перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність за воєнні злочини проти українських цивільних та військових.