Вівторок, 8 Жовтня, 2024

Висока представниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд привітала ухвалення закону "Про вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України" (АМКУ).

Виконувачака ообов'язків заступника держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що незважаючи на війну, Україна продовжує вести боротьбу з корупцією, і «вжила рішучих дій для посилення підзвітності, прозорості та корпоративного управління».

«Ці зусилля зміцнюють впевненість у демократичному майбутньому та залучають інвестиції приватного сектору для довгострокового відновлення України», – написала в Нуланд у соцмережі Х (колишня Twitter).

Раніше ухвалення закону, який надає «додаткові інструменти для боротьби з корупцією» та «сприяє належному корпоративному управлінню», привітала посолка США в Україні Бріджит Брінк.

«Запровадження цього закону та посилення незалежності Антимонопольного комітету підвищить конкурентоспроможність України та допоможе залучити інвестиції приватного сектора для її відновлення», – твітує Брінк.

У середу Верховна Рада 258 голосами за необхідного мінімуму в 226 голосів ухвалила закон (№5431) "Про вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України" (АМКУ), що передбачає посилення АМКУ повноважень.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас також привітав ухвалення цього закону і написав, що його ухвалення є «вирішальним кроком у зусиллях України щодо наближення до правил і практик ЄС».

Дивіться також: