Понеділок, 7 Жовтня, 2024

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у телефонній розмові поінформував свого американського колегу генерала Марка Міллі, голову Об’єднаного комітету начальників штабів США, про оперативну обстановку на фронті та оборонні і наступальні операції українських військ. Про це Валерій Залужний повідомив на своєму телеграм-каналі. Американська сторона поки що не повідомила про цю розмову Залужного і Міллі.

“Щодо оборони. Вона – стійка. Наші воїни для цього докладають максимум зусиль. […] Щодо наступу. Тривають важкі бої, українські війська крок за кроком продовжують створювати умови для просування вперед. Ініціатива на нашому боці”, – зазначив Залужний у своєму дописі.

Згідно з повідомленням, сторони також обговорили актуальні потреби Збройних Сил України в озброєнні та боєприпасах, необхідних для оборонно-наступальних операцій українських військ.

Цього ж дня глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що у розмові із Держсекретарем США Ентоні Блінкеном 7 серпня закликав надати України ракети великої дальності ATACMS.