Неділя, 6 Жовтня, 2024

Папа Римський Франциск у неділю закрив міжнародний фестиваль католицької молоді великою месою просто неба та промовою «Я маю мрію», присвятивши їх миру у всьому світі, а особливо для України. Про це повідомляє агентство Reuters.

Близько 1,5 мільйона людей відвідали його заключну месу в парку на березі річки в столиці Португалії, повідомляє Ватикан з посиланням на місцеву владу.

«Дорогі друзі, дозвольте мені, старому чоловікові, поділитися з вами, молодими людьми, мрією, яку я ношу в собі: це мрія про мир, мрія про те, щоб молоді люди молилися за мир, жили в мирі та будували мирне майбутнє, – сказав Френсіс.

«Повертаючись додому, будь ласка, продовжуйте молитися за мир. Більше того, ви є знаком миру для світу, показуючи, як різні національності, мови та історії можуть об’єднуватися, а не розділятись. Ви — надія іншого світу, " він сказав.

Він також попросив подумати про молодь, яка не змогла прийти на захід через численні збройні конфлікти та війни у світі, додавши: «Думаючи про цей континент, я відчуваю великий сум за кохану Україну, яка продовжує тяжко страждати».

Франциск під час своєї поїздки зустрівся з делегацію з 15 молодих людей з України.

В матеріалі використані джерела Reuters.