Субота, 5 Жовтня, 2024

Один з районних судів у Москві у четвер, 3 серпня, ухвалив рішення оштрафувати американську корпорацію Apple за невидалення “недостовірної” інформації про так звану “спеціальну воєнну операцію” в Україні, повідомляє Reuters.

Загальна сума штрафу склала 400 000 рублів (близько 4 274 доларів США). Таке покарання було застосоване до Apple вперше від початку збройної агресії Росії проти України, за даними Reuters.

Інші американські компанії раніше вже зазнавали переслідування від російських судів за поширення “нелегального” контенту про війну в Україні, який не відображав офіційну позицію російської влади і «дискредитував» російські збройні сили.

Зокрема, як раніше повідомляла агенція Reuters, у липні 2022 року суд оштрафував пошукову систему Google на 21,1 мільярда рублів (близько 373 мільйонів доларів США за курсом липня 2022 року). Також, діяльність у Росії таких американських соціальних мереж як Facebook, Instagram та Twitter (тепер вона називається X) було офіційно обмежено або заблоковано.

Невдовзі після початку війни в Україні корпорація Apple призупинила продаж своєї продукції в Росії, включаючи популярні мобільні смартфони iPhone та програмні продукти до них.