Четвер, 3 Жовтня, 2024

Для того, щоб звільнити Бахмут Донецької області та повернути його під контроль ЗСУ, не обов'язково брати місто в оточення з усіх боків. Можна використати іншу тактику.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна Ставка на Крим та новий імпульс на півдні. Як розвивається контрнаступ ЗСУ.

"Необов'язково брати його одразу в оточення з усіх боків, можна завдати удару з півдня, вибити ворога з Бахмута, а потім уже рухатися і на півночі", – зазначив військовий експерт Олексій Гетьман у коментарі РБК-Україна.

За його словами, на те, що наступ з південної сторони йде активніше, ніж з північної, є свої причини.

"Швидше за все, на півночі росіяни тримають потужнішу оборону і зосередили більшу кількість військ. Для нас це суті не змінює, завдання залишається в тому, щоб оточити місто", – уточнив експерт.

Своєю чергою, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко впевнений, що наступ на Бахмут міг бути стрімкішим, якби Сили оборони мали достатньо артилерії та інших засобів.

"У цьому випадку, я думаю, нашим підрозділам вже вдалося б звільнити Бахмут. Але очевидно, що на сьогодні з точки зору контрнаступу пріоритетом є саме південь. І тому війська в районі Бахмуту виконують феноменальне завдання, добиваючись успіхів", – додав він.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.