Четвер, 3 Жовтня, 2024

В енергосистемі України, 19 липня, зафіксували літній рекорд споживання. Українців закликали економно користуватись електроенергією. Про це заявили в "Укренерго".
19 липня, о 21:40, в Україні був зафіксований літній рекорд споживання. Він на 1% перевищив показник найспекотнішого дня, який був 6 липня.
Як пише "Укренерго", пік споживання знову повернувся на вечірні години – з 21:00 до 22:00. Це, зі свого боку, суттєво збільшує навантаження на енергосистему. Також, у порівнянні з початком тижня – вечірнє споживання зросло на 4%.
"Для того, щоб покрити стрімко зростаюче споживання доводиться задіювати потужності еквівалентні декільком енергоблокам електростанцій. Диспетчерський центр Укренерго залучає всі наявні в енергосистемі електростанції, які в роботі, але їхній обсяг суттєво обмежений", – відзначає "Укренерго".

Ситуація, як пояснює пресслужба, ускладнюється тим, що в плановий ремонт вийшов ще один блок атомної електростанції. Також продовжується ремонтна кампанія на багатьох електростанціях.
Як економно користуватись електроенергією з 16:00 до 23:00:

охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;
вимикайте світло, коли виходите з приміщення.