Четвер, 3 Жовтня, 2024

Державною податковою службою викрито схему видачі імітованих фіскальних чеків.
"Фахівцями ГУ ДПС у м. Києві виявлено мережу магазинів, у якій під час продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні" , – йдеться у повідомленні.

Чеки створювалися за допомогою традиційного РРО із зазначенням усіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО тощо), що належать до зареєстрованого ДПС РРО. При цьому інформація про такі операції не надсилалася до Системи обліку даних РРО.
Після викриття цієї схеми середньодобові готівкові розрахунки у вказаній мережі зросли в 10-15 разів.

Також у м. Харкові податківці викрили фізичну особу – підприємця, який при здійсненні господарських операцій використовував схожу схему приховування доходів від оподаткування. Тобто програмний РРО, який використовувався суб'єктом господарювання, дозволяв ухилятися від належного обліку та сплати податків.
Як випливає з повідомлення ДПС, такі порушення не обмежуються вказаними випадками.
"Відповідна інформація щодо таких суб'єктів господарювання, які спотворюють податкову інформацію, що передається від РРО та програмних РРО до ДПС, буде направлена до правоохоронних органів для надання правової оцінки таким діям та організації відповідних заходів" , – зазначили, зокрема, податківці.