Середа, 2 Жовтня, 2024

Через підвищення температури повітря споживання електроенергії у вечірні години 4 липня збільшилося на 9% у порівнянні з минулим тижнем. Українців просять скоротити споживання з 16 до 23 години.
Як зазначили в "Укренерго", також змінився період максимально споживання протягом доби. Якщо ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 – 22:00, то з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16.00 до 23:00 години.
"Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00", – йдеться в повідомленні.

У компанії також просять перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч, не вмикати кілька потужних приладів одночасно.
Нагадаємо, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що потужності в енергосистемі України замало і промисловим підприємствам вже урізали ліміти. Відключення світла для побутових споживачів можливі у літній пік споживання у липні-серпні.
Далі все залежатиме від того, як розвиватимуться події, проте Харченко вважає, що восени відновляться атаки на енергетичну інфраструктуру.
Експерт також повідомив, що проблеми з постачанням електроенергії мають насамперед Київська та Одеська області через особливості енергетичного вузла.