Середа, 2 Жовтня, 2024

Повітряні тривоги були оголошені у низці областей України в ніч на неділю, 2 липня, через загрозу ворожої атаки із застосуванням ударних дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Сигнали про загрозу ворожих повітряних атак залунали близько півночі на півдні України. Через деякий час тривоги також оголосили й у низці центральних областей.

Так, за даними ПС, є загроза застосування військами РФ ударних БПЛА у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Глави обласних військових адміністрацій вказаних регіонів закликають жителів прямувати в укриття, дотримуватися правила "двох стін".

Також закликає не ігнорувати тривоги і керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 2 липня

У пабліках стали з'являтися повідомлення про роботу протиповітряної оборони, а також у мережі пишуть про збиті ворожі повітряні цілі.

Ракетна небезпека

Близько першої ночі в Повітряних силах попередили про ракетну небезпеку в Одеській області.

Жителів регіону просять прямувати в укриття.

Крім того, у ПС ЗСУ повідомили про загрозу застосування військами РФ балістичного озброєння на Сході країни, й закликали громадян перебувати в укриттях.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 2 липня

Розширення тривог та робота ППО

Пізніше у Повітряних силах заявили про загрозу ворожих ударних дронів також і в Черкаській, а згодом і у Вінницькій областях.

У Миколаївській області пролунали вибухи, які є результатом роботи нашої ППО по ворожих повітряних цілях, поінформували військові. Те ж саме – й у Запорізькій області.

Скасування загроз

Близько пів на другу ночі в Повітряних силах заявили про відбій ракетної небезпеки для Одеської області.

Згодом військові поінформували також про відбій загрози застосування балістичного озброєння для Полтавської, Донецької та Харківської областей.

Ворожі дрони над Київською областю

Пізніше в ПС повідомили про ворожі дрони, що прямують на Київщину.

"Увага! Київська область (без Києва) – загроза застосування ворогом ударних БпЛА з південного напрямку! Терміново прямуйте в укриття!" – йдеться в повідомленні.

Так, в області оголошено повітряну тривогу, інформують в Київській ОВА.

Карта повітряних тривог в Україні вночі 2 липня

Втім, вже через кілька хвилин сигнали залунали і в столиці.

"Київ – загроза застосування ворогом ударних БпЛА! Терміново прямуйте в укриття!" – повідомили в Повітряних силах.

"У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!" – йдеться в повідомленні Київської МВА.

Рух дронів-камікадзе

Згодом ворожі дрони зафіксували також у над Житомирською областю. У регіоні також оголошена повітряна тривога.

"Житомирська область – загроза застосування ворогом ударних БпЛА! Терміново прямуйте в укриття!" – інформують в командуванні ПС.

Російські повітряні атаки

РФ продовжує активно завдавати ударів по території України із застосуванням ракет різних типів, та дронів-камікадзе "Шахед".

Минулого разу в ніч проти 30 червня у частині областей України лунала повітряна тривога через ворожі ударні беспілотники. Так, вночі у Запоріжжі та області прогриміли вибухи. Влада не повідомляла про руйнування, але зазначила, що постраждалих немає.

Також вибухи пролунали у Миколаєві. Очільник ОВА Віталій Кім повідомив, що над містом збили ворожу ціль. Через падіння уламків сталася пожежа, її оперативно загасили. Тоді сили ППО ЗСУ збили 10 дронів-камікадзе ворога.

Нагадаємо, раніше в Повітряних силах підсумували дані за минулий місяць, та поінформували, що протягом червня наша протиповітряна оборона приземлила більше 150 "Шахедів" й 140 крилатих ракет.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.