Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Отримання кваліфікаційних документів для моряків незабаром стане доступним на порталі "Дія", наразі розпочато набір на бета-тестування послуги. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.
"Це перший сервіс у сфері, який усуне корупцію і повністю змінить підхід до комунікації між моряками та Адміністрацією судноплавства", – йдеться в повіомленні.

Послуга отримання кваліфікаційних документів для моряків є першою в рамках масштабної цифрової трансформації сфери судноплавства.
"Раніше реєстр з документами моряків перебував у приватних руках, що зумовлювало ризик корупції. Складання іспиту чи отримання документів про кваліфікацію часто супроводжувалися корупційними схемами від приватних компаній. А рівень корупції у сфері становив до 150 млн доларів на рік", – додали в Мінцифри.

Цифровізація сфери допоможе подолати корупцію і збільшити надходження до держбюджету. Морякам не доведеться відвідувати держоргани чи вимушено звертатися до приватних компаній, щоб отримати кваліфікаційний документ.
На порталі "Дія" можна буде подати заяву про отримання:
професійного диплома (Certificate of Competency) та підтвердження до нього (Endorsement); сертифікатів компетентності; підтвердження до сертифікатів компетентності; свідоцтв фахівця про спеціальну підготовку
Невдовзі Мінцифра запустить бета-тест послуги, взяти участь в якому зможуть:
випускники морських ЗВО; моряки-капітани чи особи командного складу морських суден і суден змішаного плавання, які мають відповідну освіту, звання та кваліфікацію.
Реєстрація на тестування триває за посиланням.
Нагадуємо, шостий апеляційний адмінсуд скасував ухвалу Київського окружного адмінсуду щодо постанови Кабміну №1499 – Адміністрація судноплавства продовжить виконувати свої функції і впроваджувати реформу з дипломування моряків згідно з міжнародними стандартами.