Четвер, 3 Жовтня, 2024

Українські військові просунулись до 1 км на таврійському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування капітана Валерія Шершеня під час телемарафону.

За його словами, Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Маємо просування в бік противника до 1 км. Йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту" – розповів речник.

Дії ворога на таврійському напрямку

Протягом минулої доби російські окупаційні війська 29 разів атакували наші позиції на Таврійському напрямку в цілому. Окрім того, здійснили 574 обстріли, застосовуючи танки, РСЗВ та артилерію.

"Найчастіше і найактивніше ворог атакував на сході. У Донецькій області, в районі Авдіївки та Мар'їнки, отримавши гідну відсіч, відступив. Найголовніше – з нашої сторони втрат позицій не допущено", – констатував Шершень.

Ситуація на фронті

Українські військові продовжують наступальні дії на трьох напрямках – на Мелітопольському, Бердянському та Лиманському напрямках. На останньому наразі ведуться важкі бої. Водночас ЗСУ тут мають частковий успіх на напрямку Білогорівка та Діброва.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.