П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Під час масованої атаки по Києву сили ППО збили 12 ракет – 6 "Калібрів" та 6 "Кинджалів". Також ППО "приземлила" два БПЛА.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Близько 10 години атакували ракетами різних типів. За попередніми даними маємо зараз успішне збиття 6 ракет "Калібр" з Чорного моря з кораблів запускались, а також 6 ракет Х-47 "Кинджал". Знову аеробалістичні ракети атакували передусім столицю", – розповів він.

За словами Ігната, країнам Африки дуже бракує правдивої інформації.

"Російська пропаганда добре засіла в інформпросторі саме цього континенту. Я думаю, що на власні очі переконаються, як це відбувається", – додав він.

Крім того, за даними Повітряних сил були збиті і два розвідувальних БПЛА.

Атака на Київ 16 червня

Ближче до полудня 16 червня повідомили про ймовірну ракетну атаку по Україні – Росія запустила ракети "Калібр" з Чорного моря. На підступах до Києва та в області працювала ППО, вибухи сталися у Подільському районі столиці. У Повітряних силах попередили про використання РФ балістики під час атаки.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав сьогоднішню атаку на Київ "найбільшим ракетним ударом по Києву за останні тижні" і це в той час, як лідери Африки відвідують Київ зі своєю "мирною ініціативою".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.