Субота, 5 Жовтня, 2024

Росія вкладає значні кошти модернізацію свого ядерного потенціалу, а також розгорнула більше ядерних можливостей, у тому числі поблизу кордонів НАТО, наприклад, на крайній півночі.

Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг. "Росія повинна знати, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не можна вести, – підкреслив він. – Ядерна риторика та повідомлення Росії безвідповідальні та небезпечні".

За його словами, країни НАТО "уважно стежать за тим, що робить Росія". "Поки що ми не бачили жодних змін у ядерній позиції, які вимагали б будь-яких змін у нашій позиції", – додав генсек.

Раніше Голос Америки повідомляв, що Столтенберг сказав, що західна допомога Україні приносить результати на полі бою: "Ми не бачимо від президента Путіна, від Росії жодних ознак, що вони готуються до миру чи якихось справжніх переговорів. Але водночас ми знаємо – що більше території зможе відвоювати Україна в цьому контрнаступі, то міцнішими будуть її позиції за столом переговорів".

Нагадаємо, нині міністри оборони 31 держав НАТО і представники ще принаймні 20 країн зібралися у Брюсселі на зустріч Контактної групи допомоги обороні України для подальшого узгодження постачань зброї та навчання української армії у форматі "Рамштайн". Нагальним союзники називають підтримку наступу української армії, що розпочався цього місяця з метою витіснення російських загарбників зі сходу і півдня України.