Субота, 5 Жовтня, 2024

Колишнього президента США Дональда Трампа сьогодні, 13 червня, формально заарештували в будівлі федерального суду Маямі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Зазначається, що його буде притягнуто до відповідальності за звинуваченням у неналежному поводженні з секретними документами.

Слухання у вівторок відбуватиметься як "первісна явка", а також як так зване пред'явлення обвинувачення, і у Трампа буде можливість виступити зі своєю заявою у справі.

Адвокати Трампа і помічника та співобвинуваченого Трампа Волта Науті виступатимуть у суді від їхнього імені, а правила Флориди вимагають, щоб обвинуваченим забороняли принаймні одного адвоката у штаті, який представляє їх.

На слуханні мировий суддя обговорить пакет застави, який дасть змогу обвинуваченим не перебувати під вартою в очікуванні суду. Прокуратура може вимагати накласти обмеження на Трампа і Науту, заборонивши їхнє спілкування зі свідками.

Начальник контррозвідки Міністерства юстиції Джей Бретт, який досі був ключовим гравцем у розслідуванні документів, зазначений у документі у справі як представник уряду.

Позиція Трампа

Трамп відмовився визнати себе винним у зберіганні секретних матеріалів і перешкоджанні правосуддю на засіданні суду в Маямі.

В чому суть справи

Колишньому президенту США Дональду Трампу та його соратнику Уолту Наути пред’явлені обвинувачення з 37 пунктів. У п'ятницю, 9 червня було розпечатно федеральне звинувачення проти колишнього президента Дональда Трампа та його соратника Уолта Наути.

У серпні минулого року ФБР виявило в маєтку Трампа Мар-а-Лаго низку документів з грифом "секретно", які він мав здати до Національного архіву. Пізніше Трампу вручили повістку в суд через один з випадків зберігання таких документів.

В червні 2023 року було отримано доступ до аудіозапису, на якому Трамп зізнається, що мав доступ до секретного документа стосовно Ірану.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.