П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Британія надасть 16 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 20 мільйонів доларів США) для постраждалих від руйнування дамби у Новій Каховці та інші гуманітарні потреби України, повідомляє Міністерство закордонних справ Великої Британії у суботу, 10 червня на своєму сайті.

«Повінь унаслідок руйнування Каховської дамби завдає невимовної шкоди понад 32 000 людей, які живуть у Херсоні, і тисячам інших людей у околицях, – сказав міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

У заяві, яку цитує міністерство на своєму сайті, він додав, що Велика Британія додаткове фінансування буде спрямовано «українським службам і гуманітарним організаціям евакуювати людей і отримати допомогу тим, хто її потребує».

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну у вирішенні цього жахливого інциденту», – додав Клеверлі.

Британський уряд нагадав, що вже надає Україні гуманітарну підтримку в розмірі 220 мільйонів фунтів стерлінгів.

Як мовиться у повідомленні, Партнерський фонд «Стійка Україна» під керівництвом Великої Британії вже доставив до Херсона два спеціалізовані рятувальні катери, пошуково-рятувальне обладнання та травматологічну медичну допомогу для допомоги в рятувальних операціях, які проводяться українською Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Допомога виділяється не лише уряду, а і гуманітарним організаціям, таким як Український Червоний Хрест, допомагати евакуювати цивільних осіб, які постраждали від повені.

Загальна підтримка Великої Британії для України наразі становить 1,5 мільярда фунтів стерлінгів, що включає економічну та гуманітарну підтримку, мовиться у повідомленні.

Клеверлі, який раніше цього тижня відвідав Україну, зустрівся там з президентом Зеленським у Києві та обговорив, як Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну проти агресії Росії.

Пізніше цього місяця Велика Британія також збирається прийняти конференцію з відновлення України. Планується, що уряди та лідерів промисловості розроблять узгоджений багатогалузевий план допомоги Україні у відновленні після вторгнення Росії.