Понеділок, 30 Вересня, 2024

У Києві через вибухи та падіння уламків збитих повітряних цілей противника цієї ночі в деяких районах сталися пожежі, а також відомо про постраждалу.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Telegram-канал мер столиці Віталія Кличка.

Так, за словами градоначальника, нинішня нічна атака дронами – масштабна. Вибухи фіксуються у різних районах на правому та лівому березі столиці.

Екстрені служби виїхали на виклики у Подільський, Печерський, Дарницький та Голосіївський райони.

Що відомо на цей момент:

У Дарницькому районі через падіння уламків сталася пожежа у приватному будинку.
У Голосіївському районі медики госпіталізували одну постраждалу. Як уточнив Кличко, це 27-річна жінка. У Київській МВА додали, що в цьому районі зафіксовано також падіння уламків, і інформація про руйнування та постраждалих уточнюється.
Також у Голосіївському районі сталася пожежа в багатоповерхівці. Кличко повідомив, що на місці працюють медики та рятувальники.
У Голосіївському районі, додають в Київській МВА, внаслідок падіння уламків у багатоповерховому житловому будинку вибито вікна та вирвані двері в декількох квартирах.
У Печерському районі внаслідок падіння уламків спалахнули 3 автомобілі.
В Подольскому районі сталося загоряння в житловому будинку. Мер уточнив, що інформація про постраждалих поки не надходила, і на місці працюють екстрені служби.

У Київській МВА також показали фото пожежі в будинку в Дарницькому районі внаслідок падіння уламків збитої ворожої повітряної мети.

Також заходів закликає залишатися в укриттях до скасування повітряної тривоги.

Чергова атака РФ на Київ

У Києві та області, як і в деяких інших областях України, цієї ночі знову оголосили повітряну тривогу. Вона пов'язана з черговою атакою дронами, у регіонах працює ППО. Незабаром після цього у Києві пролунали вибухи.

Нинішня атака РФ на столицю України стала вже 17-ою за рахунком із початку травня.

Вчора під час масштабної атаки всі повітряні цілі противника були збиті нашою ППО, а уламки знайшли в кількох районах Києва. При цьому через нічну атаку в столиці загинула одна людина і ще двоє отримали поранення.

А вже вдень у понеділок, 29 травня, сталася ще одна атака – у Києві після оголошення повітряної тривоги пролунали вибухи. Влада повідомила про роботу ППО.

Військові заявили, що РФ випустила по столиці 11 ракет з ОТРК "Іскандер", частина з них – балістичні. Сили ППО знищили всі цілі, а уламки ракет впали у кількох районах міста.

Про те, чому Росія все частіше б'є столицею і чого вона добивається, – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.