Четвер, 3 Жовтня, 2024

Організація "Лікарі без кордонів" закликала вжити всіх запобіжних заходів, щоб захистити від нападів цивільних та медичні об'єкти. "Напади на медичні об'єкти неприйнятні і повинні зупинитись", – йдеться в соцмедійному дописі організації.

Представники "Лікарів без кордонів" надають психологічну та соціальну підтримку постраждалим пацієнтам, що постраждали в результаті російської ракетної атаки на лікарню 26 травня, повідомили в організації.

Ще одним злочином Росії проти людяності назвав ракетні обстріли лікарні президент України Володимир Зеленський.

"Лише зло може воювати з лікарнями. Тут не може бути воєнної цілі. Це чистий терор Росії, – йдеться в соцмедійному дописі українського президента. – Росія сама обрала шлях зла і сама з нього не зійде. Ми маємо перемогти терор і зробимо це. Україна та весь світ разом".

Через ракетні обстріли Росії по лікарні у Дніпрі, поранено 25 людей, з них двоє дітей, повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов, пише Радіо Свобода. Четверо поранених лікуються амбулаторно, решта – в стаціонарі. Раніше повідомлялось про загибель двох людей від обстрілів. За даними Орлова, також наразі відомо про 12 пошкоджених багатоповерхових будинків.