П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

У п'ятницю, 19 травня, Великобританія запровадила додаткові санкції проти Росії. До списку увійшли 86 росіян і компаній, зокрема, "Росбанк" та "Тінькофф Банк", 9 організацій, пов'язаних з "Росатомом" та засновник "Російської мідної компанії" Ігор Алтушкін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт уряду Британії.

"Велика Британія сьогодні (у п’ятницю, 19 травня) оголосила про нову хвилю санкцій проти Росії, націлених на підприємства та осіб, пов’язаних із здатністю Росії фінансувати та вести війну", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, що нові санкції, застосовані проти 86 росіян та компаній, пов’язані з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії, "посилюючи тиск на залишковий дохід Путіна та намагаючись використати ці сектори для підтримки військової машини".

"Санкції включають репресії проти тіньових осіб і організацій, пов’язаних з розкраданням і перепродажем українського зерна, а також проти основних російських енергетичних і вантажних компаній. Також під санкції потрапили пов'язані з "Росатомом" компанії, які виробляють передові матеріали та технології, зокрема лазери", – додають у відомстві.

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.