Середа, 2 Жовтня, 2024

Новий санкційний пакет ЄС проти Росії за вторгнення в Україну передбачає економічні обмеження для причетних до вивезення культурних цінностей із окупованих територій України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на EUobserver.

Документ, запропонований та поширений Єврокомісією, пропонує запровадити санкції проти п'яти російських посадових осіб, причетних до крадіжки витворів мистецтва.

"Культурні цінності Херсонського художнього музею було вилучено з музею та незаконно вивезено до Сімферополя, до незаконно анексованого Криму", – йдеться у проекті санкцій.

Повідомляється, що один із фігурантів 11 пакету санкцій добровільно та свідомо допоміг російським силовикам звільнити Херсонський обласний музей від його артефактів.

У свою чергу, інший виявив місцезнаходження творів мистецтва з Маріупольського художнього музею імені Куїнджі і добровільно передав їх російській владі, яка сприяла їх передачі до Донецького краєзнавчого музею.

Нагадаємо, пропозиція глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн щодо 11-го пакету санкцій проти Росії була розіслана державам-членам. Воно спрямоване на закриття лазівок у торговельних обмеженнях Росії.

Пізніше голова Єврокомісії назвала три ключові елементи 11-го пакету санкцій проти Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.