Середа, 2 Жовтня, 2024

В Одесі пролунали звуки вибухів увечері в неділю, 7 травня, на тлі оголошеної в області повітряної тривоги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне Одеса".

У місті чули кілька вибухів пізно увечері. Зауважимо, що вони могли бути результатом роботи ППО.

Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук закликав жителів міста та області зберігати інформаційну тишу та не вести зйомку роботи систем ППО.

"Повторні вибухи у Одеській області! В Одеській області знову пролунав вибух. Попередньо працює ППО, на Одещині! Ракета у напрямку Затоки (Одеська область)!" – йшлося у повідомлені на Telegram-каналі "Карта повітряних тривог" близько 23:25.

Перед цим в області пролунав сигнал про повітряну небезпеку. Крім того, повітряна тривога була оголошена у багатьох регіонах України.

Зазначимо, що близько 23:40 в Одеській області вже скасували повітряну тривогу.

Додамо, що одеситів також закликали не ігнорувати повітряну тривогу, а голова Миколаївської ОВ Віталій Кім у Telegram писав про "2 хвилі", імовірно, ворожих "Шахедів".

Нагадаємо, раніше речник ОК "Південь" Владислав Назаров заявив, що 7 травня загроза ворожих ракетних ударів "надзвичайно висока". Українські військові поінформували, що у ворожому корабельному угрупуванні в Чорному морі перебувають 17 кораблів, з яких 4 надводні ракетоносії, а загалом до застосування готові 32 ракети "Калібр".

Додамо, що напередодні жителів Нікопольського району попередили про загрозу ворожого обстрілу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.