Вівторок, 1 Жовтня, 2024

Очільниця "фонду" голови Чечні Рамазана Кадирова "волонтери Ахмата" виправдовувала агресію РФ на окупованій частині Луганської області. Правоохоронці заочно оголосили їй підозру у злочині проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

"Фігуранткою є Дар’я Божко – очільниця регіонального "осередку" російської організації "волонтери Ахмата". Це об’єднання створено за вказівкою Кадирова для популяризації підпорядкованих йому збройних формувань та поширення кремлівського режиму в тимчасово окупованих регіонах України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення Божко займалась організацією культурно-масових заходів у Рубіжному. Після захоплення міста вона підтримала загарбників, серед яких було угруповання "кадирівців", і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

"Під прикриттям роздачі "гуманітарної допомоги" від імені окупаційного "фонду" Кадирова фігурантка публічно виправдовувала збройну агресію РФ та воєнні злочини окупантів. До пропагандистських заходів залучала місцевих підлітків, яких змушувала зніматися в агітаційних відеороликах на підтримку Кремлівського режиму", – пояснили в СБУ.

Вона регулярно виступала в ефірах російських медіа, де вихваляла військово-політичне керівництво РФ і ватажків окупаційних підрозділів "Ахмат". Їй заочно повідомили про підозру за фактом поширення матеріалів, що містять виправдовування та визнання правомірною військову агресію РФ проти України.

Нагадаємо, що агент РФ передавав ворогу розвіддані про оборону Києва, а потім мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ. Правоохоронці його затримали та оголосили підозру у державній зраді.

До цього повідомлялось, що СБУ затримала ще одного коригувальника російських повітряних атак на Миколаїв. Їм виявився студент, який за свої "послуги" брав по 2 тисячі гривень за кожне "завдання".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.