Середа, 2 Жовтня, 2024

У польскому місті Легніця (Нижня Сілезія) на Великдень злодій жорстоко вбив 37-річну українку, тяжко поранив її 14-річну дочку, і напав з ножем на третю жінку, повідомив Українській інформаційний портал в Польщі з відсилкою на місцевих правоохоронців.

Трагедія сталася в ніч з 15-го на 16-е квітня. Патруль виїхав на місце події за сигналом про закривавлену жінку на вулиці Струга. У будинку поліцейські знайшли мертву жінку з численними ножевими пораненнями в районі шиї та грудної клітки. Як стало відомо, вбита 37-річна громадянка України Вікторія Зінченко була жителькою селища Кам’янське Нікопольського району.

Її 14-річну доньку з подібними ножовими ранами доставили в шпиталь. Щоб врятувати життя дівчинці зробили операцію, після якої вона деякий час перебувала в комі. Наразі її стан стабільно важкий.

Односельчани відкрили збір коштів на допомогу доньки загиблої.

“По проханню односельців, просимо відкрити збір сім‘ї загиблої, сума нереальна, але разом ми можемо зберегти життя хоча б дитині, 5168 7427 3348 0218 номер карти матері загиблої (Зінченко Антоніна). Щирі співчуття сім‘ї”, – йдеться у дописі Катерини Ступак.

Деталі злочину

Розслідування виявило, що до будинку, де жили вісім українців (хтось з них працював давно у Польщі, хтось перебував як біженець), проник злочинець з метою пограбування, але йому на шляху трапилася 37-річна жінка. Зловмисник накинувся на неї з ножем і завдав їй смертельних поранень. Почувши гучні крики в будинку, прокинулися 14-річна донька загиблої та інша мешканка будинку. На них злочинець також накинувся та поранив ножем.

18 квітня раніше судимому Віктору Р. повідомлено про підозру у вбивстві українки, при цьому звинувачений продовжує мовчати та не розповідає слідству про мотиви вбивства. Загалом йому висунуто 3 обвинувачення. За словами прокурора Рафала Шукальскі, прокуратура буде наполягати на найвищій мірі покарання – дожиттєвому ув’язненню.

Повідомляється, що у загиблої там же у Легніцях залишився син, а чоловік знаходиться в Україні і може служити в ЗСУ.