П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Троє жителів Донецької області співпрацювали з РФ та передавали інформацію про місця дислокації українських військових. Правоохоронці їх затримали та вони отримали від 5 до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України та Офіс генерального прокурора.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще трьох інформаторів ФСБ, що проводили розвідувально-підривну діяльність у прифронтових районах Донецької області. Зловмисники збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у зоні активних бойових дій на східному напрямку", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вони намагались виявити укріпрайони та фортифікаційні споруди підрозділів ЗСУ, а також "полювали" на позиції реактивних артилерійських систем HIMARS.

Жителька міста Білозерське отримала 5 років і 3 місяці позбавлення волі за передачу РФ інформації про переміщення підрозділів ЗСУ на території Бахмутського району;
Адміністратор проросійського Telegram-каналу передавав окупантам інформацію про позиції Сил оборони на території міста Краматорськ. За це він отримав 8 років і 3 місяці позбавлення волі;
Мешканець Покровська, який був інженером одного зі стратегічних підприємств, намагався розвідати місця базування Сил оборони під Бахмутом і передавав зібрані відомості росіянам. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Нагадаємо, що житель Львова у соціальних мережах закликав розділити Україну та утворити "нову державу". Чоловіка затримали та засудили до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Мешканець Запоріжжя вступив до угруповання "ДНР" та збирав для окупантів інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ. Його засудили до 10 років тюрми.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].