П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

Естонія закликала Міжнародний олімпійський комітет не допустити росіян до Олімпійських ігор після публікації відео зі жорстокою стратою українського військового окупантами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністрі закордонних справ Естонії Урмасу Рейнсалу у Twitter.

Він прокоментував відео, на якому російські солдати безжальне вбили українського полоненого. Глава МЗС нагадав, що, поки в Україні росіяни вчиняють звірства, МОК вирішує, чи допускати РФ до спортивних змагань.

"У Twitter поширюється відео, на якому росіяни відрізають голову українському солдату. І водночас ми буквально говоримо про необхідність діалогу і змагаємося один з одним на Олімпіаді? Що ми тут робимо?" – зазначив Рейнсалу.

Варто зазначити, що глава МЗС Естонії одним з перших іноземних політиків відреагував на чергове звірство російської армії.

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео жорстокої страти росіянами українського військового, де окупанти обезголовили військовополоненого.

Журналісти CNN знайшли ще одне відео обезголовлення українського військового російськими бойовиками.

СБУ почала розслідування жорстокого вбивства українського захисника. На відео також відреагував президент України Володимир Зеленський.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].