П’ятниця, 4 Жовтня, 2024

У Тайвані розкритикували військові навчання Китаю з імітацією ударів. Там вважають, що Пекін може готуватися до війни проти Тайваню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Тайваню Джозефа Ву в інтерв'ю CNN.

"Подивіться на військові навчання, а також на їхню риторику, вони, здається, намагаються підготуватися до початку війни проти Тайваню", – сказав він.

Міністр наголосив, що уряд Тайваню розглядає військову загрозу з боку Пекіна "як на щось, з чим не можна погодитися". Ву прокоментував оцінку американської розвідки про вказівку Сі Цзіньпіна готуватися до можливої війни у 2027 році. Глава МЗС наголосив, що Тайвань повинен бути готовим оборонятися.

"Китайські лідери двічі подумають, перш ніж вирішать застосувати силу проти Тайваню. І незалежно від того, 2025 чи 2027 рік, чи навіть пізніше, Тайваню просто потрібно підготуватися", – наголосив Ву.

Нагадаємо, після повернення президентки Тайваню з США, 8 квітня, Китай розпочав військові навчання навколо острова.

У Міноборони Китаю заявили, що відпрацювали ймовірні удари по Тайваню та оточення острова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].