Субота, 5 Жовтня, 2024

У понеділок-вівторок, 10-11 квітня, в Україні прогнозується ймовірність сходження лавин у двох областях. Українців просять утриматися від походів у гори.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

"Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!" – йдеться в повідомленні.

Зокрема:

значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з відлигою, утримується 10-11 квiтня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей;
помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), утримується: 10-11 квітня на високогiр'ї західної та центральної частини Закарпатської областi.

Як повідомлялось, у неділю, 9 квітня, на льодовику Армансетт у Французьких Альпах трапилось сходження лавини. В результаті цього загинуло четверо людей, ще кілька осіб зазнали поранень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].