Субота, 5 Жовтня, 2024

Війна, яку розв'язала Росія проти України, показала державам НАТО, що необхідно посилювати обороноздатність та змінювати підходи щодо власної безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови постійної делегації ВРУ в Парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернєва.

"Вони дуже чітко розуміють, що ми їм дали рік на те, аби підтягнути свої сили. У НАТО зробили висновки з того "летаргічного сну", в якому перебували останні 30 років. І зараз посилюють свою обороноздатність, збільшують свої оборонні бюджети та оборонні видатки", – зазначив народний депутат.

Водночас Чернєв вказав, що у НАТО вже зрозуміли, що в XXI столітті можлива війна XX століття, в якій відбуваються танкові бої та використовується велика кількість військ.

"Вони розуміють, що українська армія сьогодні найдієздатніша, і що без української армії буде важко сформувати архітектуру колективної безпеки після нашої перемоги", – підкреслив Голова делегації ВРУ в ПА НАТО.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський переконаний, що лише разом з Україною НАТО гарантуватиме справжній захист Європі.

До слова, генсек Альянсу Єнс Столтенберг вказав, що Україна зможе приєднатися до блоку після перемоги.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.