Неділя, 29 Вересня, 2024

Президент Володимир Зеленський взяв участь у першому Бучанському саміті. Він був присвячений обговоренню механізмів притягнення держави-агресора Росії до відповідальності за скоєні злочини.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Офісу президента.

"Світу потрібен дієвий механізм покарання винних у первинному злочині агресії – у злочині, який відчиняє браму для всього зла такої війни. Повна відповідальність – це те, що привчає агресорів до миру", – сказав Зеленський.

Він заявив, що росіяни повинні відповісти за все, що наробили, не лише перед історією, а перед судом.

"Хай це відбудеться в ім’я кожного і кожної, хто загинув від рук російських воєнних злочинців. Хай це відбудеться в ім’я кожної української дитини, чиє життя було забране російським терором", – підкреслив Зеленський.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що трагедія у місті Буча була частиною більшого плану Кремля зі знищення українців.

У п'ятницю прем'єр-міністри Словаччини Едуард Гегер, Словенії Роберт Голоб та Хорватії Андрей Пленкович прибули в Україну, аби взяти участь у саміті з нагоди деокупації Бучі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].