Неділя, 29 Вересня, 2024

Президент Споучених Штатів Америки Джо Байден підписав наказ про активізацію роботи щодо посилення заходів для зниження насильства із застосуванням особистої вогнепальної зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.

Байден доручив прискорити розробку заходів, які будуть спрямовані на зменшення загрози неправомірного застосування громадянами особистої зброї.

Основними напрямками роботи будуть заходи, направлені на зменшення доступу до вогнепальної зброї для людей, які становлять суспільну загрозу, посилять відповідальність виробників зброї щодо контролю за її розповсюдженням та збільшать підтримку для громад, які постраждали від насильства із застосуванням вогнепальної зброї.

Нагадаємо, що 22 січня в Монтерей-Парк, під час святкування китайського Нового року, сталася масова стрілянина. Щонайменше десять осіб загинули. Підозрюваний покінчив життя самогубством при спробі затримання.

В той же день сталася стрілянина в місті Батон-Руж, штат Луізіана. Поранень зазнали 12 людей.

А 23 січня троє людей розпочали стрілянину в школі для малозабезпечених дітей в американському місті Де-Мойн, штат Айова – двоє учнів зазнали смертельних поранень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.